miercuri, 30 martie 2016

Didi & co


      Didi e fiica Matildei si e metis de baltata. Ne-am bucurat tare mult ca e fetita. Desi stabilisem ca anul asta ne limitam la animalele pe care le avem deja, Didi ne-a cucerit si nu vom renunta la ea.


      Dupa experienta cu prima fatare din acest an am fost foarte stresati, am pazit-o pe Matilda doua nopti la rand. A fatat usor, insa am avut alte batai de cap dupa fatare. I s-a inflamat foarte tare ugerul, si nu avea suficient colostru. Cateva zile s-a chinuit Edi sa mulga din doua in doua ore, a masat-o cu gheata pe uger, i-a pus comprese cu apa rece, a plimbat-o prin curte. Abia dupa vreo trei zile a inceput sa-si revina. 

     Acum sunt amandoua bine, sanatoase. Noaptea pe Didi o tinem separat, pentru ca altfel ar sta mufata non-stop la ugerul Matildei. Insa ziua stau amandoua afara, Didi zburda prin tot tarcul cu coada pe spinare. Deja ii foarte alintata, face nazuri cand trebuie sa intre in grajd, insa daca o scarpini sub barbie, intinde gatul lung , inchide ochii si apropape ca toarce ca o matoanca.

      Imediat a doua zi dupa Matilda, au inceput sa fete capritele. Avem deja trei baieti si doua fetite; le mai asteptam pe Rituca si pe Rosa sa fete. Ma bucur tare mult ca Babet a fatat anul asta, pentru ca anul  trecut a fost stearpa si Edi nu ar fi vrut sa o mai tina. Rituca e uriasa si de-abia merge, cred ca are gemeni. Sper din tot sufletul sa duca sarcina la termen, anul trecut a avortat , nu stim din ce cauza.
      

    
 Iezii sunt mititei, mult mai mici decat cei pe care i-am avut anul trecut, insa cresc pe zi ce trece. Ii lasam cu mamele lor tot timpul, asa ca sug ori de cate ori au ei chef. Si de chef de lapte chiar nu duc lipsa :)








     Saptamana viitoare o asteptam pe Bruna. Ea a fost inseminata cu Angus, fiind prima fatare am vrut sa iasa un vitel cat mai mic astfel incat sa nu apara complicatii. Un pic de stres tot resimtim, pentru ca ne e tare draga Bruna, a crescut sub ochii nostri. Urmeaza iar cateva nopti cu multa cafea  si cu speranta ca va avea o nastere usoara si ca vor fi sanatoase si Bruna si progenitura :)

17 comentarii:

  1. Familie mare deja :) sa va traiasca si sa va bucurati de toti cum stiti voi mai bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Oameni dragi, ce e la voi acolo... :)
    Sunt adorabili toti puiutii, dar parca Didi ii intrece :)

    Sa va iasa toate asa cum va doriti! Asteptam poze si vesti :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Revenim in curand "pe micile ecrane" :))) Si de la tine asteptam poze cu eclozatii - sper sa fie cat mai multi, ca noi am patit-o si anul asta cu E.ON - din 80 de oua abia au iesit 20 de pui

      Ștergere
  3. Sanatate,putere de munca si succes pe mai departe .Dorintele sa va ajunga impliniri!Foarte frumoase animale dar eu stiu ca astfel de rezultate sunt sustinute de munca permanenta de inalta calitate.Numai bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar adorabili,pup nasucuri umede!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) sa-i vezi acum ce zgubilitici sunt, mai ales iezii. Au inceput deja sa rontaie fan.

      Ștergere
  5. Frumoși!!! Să vă trăiască!
    Spor la muncă!

    RăspundețiȘtergere
  6. "New generation" - frumusei foc, sa va traiasca si sa fie sanatosi!
    Favorita mea ramane Bruna si ii doresc din suflet sa fie totul bine pana la capat. Abia astept sa-i vad puiutul! Draga de ea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Mihaela. Stiu ca Bruna ti-e tare draga :), e si favorita lui Edi. Vineri ar trebui sa fete, insa e posibil sa se intample mai devreme. Oricum daca e totul bine revenim cu poze.

      Ștergere
    2. Ii tin pumnii si-o sa ma gandesc la ea. Sigur va fi bine!
      Asteptam pozele. :) Saptamana cu spor!

      Ștergere
  7. Sa va traiasca frumusetile si sa va bucurati de ele. Primavara cu spor si rezultate bune va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitări! Să crească frumoși și sănătoși!

    RăspundețiȘtergere