vineri, 31 ianuarie 2014

Peripetii matinale


      Dimineata parea a fi una obisnuita, ca orice dimineata de vineri, cand iti vine sa arunci desteptatorul ori sa il zdrobesti, sa te afunzi cat mai adanc in asternuturi si sa dormi… Dar de, constiinta e mai presus de dorinta, asa ca ma trezesc imbufnata, intru la baie pentru ritualul de trezire cu apa proaspata de fantana de care ma mir ca mai curge la temperatura pe care o are. Sar ulterior in jeasi, trag repede un pulover lalai pe mine, si dau fuguta la bucatarie atrasa de mirosul de cafea. Edi, grijuliu ca de obicei, imi zice ca s-ar duce pana la strada sa vada daca a trecut vreun utilaj cu lama. Eu tafnoasa, ii ripostez ca nu-i nevoie ca n-a mai nins si ma descurc si eu, nu e nevoie sa imi sufle in bors. Si dragul de el s-a conformat, s-a asezat pe indelete la baut cafea si tutun. 
       Fiind deja ora 7, imi insfac gentile si plec vijelioasa spre bolid. Motorul porneste greu, dupa vreo trei incercari (erau totusi -20 grade C), ies in ulita noastra, si cand ajung in dreptul dispensarului nati-o buna: nu am pe unde sa ies. Ditamai utilajul parcat fix la iesirea de pe ulita, da`fix acolo, nici un metru mai la deal ori mai la vale. Sofer ioc, trecatori pe strada ioc, loc de iesit nici atat. Deja eram diesel! Mi-e si rusine sa-mi aminesc ce era la gura mea si cum spurcam si operator greder, si autoritati si vecini; nu stiu care a ramas in afara pomelnicului… 


       Iar viteaza de mine, care n-aveam nevoie sa mi se sufle in bors, smulg telefonul din geanta si tot la Edi incep sa tip ca eu n-am pe unde iesi (de parca el ar fi plantat grederul in calea mea). Vine dragul de el si incepe sa lopateze, imi face loc si intr-un sfarsit reusesc sa plec spre munca.

      Pornita cum eram, imi fac tot felul de planuri: cum o sa fac eu o scrisoare primarului si o sa-i zic de toate alea, cum nu a intrat nici un utilaj pe ulita noastra si am fost nevoiti sa o deszapezim la lopata pe distanta de 150 m, si cum un incompetent mi-a blocat drumul, si cum m-am chinuit eu sa ies, si da-i si lupta… Si ascultand Killing in the name of de la RATM deveneam din ce in ce mai inversunata. Ba chiar l-am sunat pe Edi sa-mi faca niste poze sa demonstrez edilului ca vorbirea e insotita de probe.

      Iata-ma dar ajunsa la munca, si fugi de la sedinta dintr-o sectie la sedinta de la cealalta, mai discuta cu ceva furnizori sa faci rost de propan ca din cauza drumurilor blocate nu a mai adus nimeni gaz in Moldova, mai niste acte pentru importurile de Ucraina, mai una mai alta si ziua a trecut, nu stiu cand, si scrisoarea a ramas la stadiul de plan, si nervii s-au pierdut de-a lungul zilei.

       Da` poate ca e mai bine asa, pentru ca operatorul utilajului a venit la Edi si si-a cerut scuze ca a blocat ulita, nu a avut de ales pentru ca a ramas fara combustibil si fara baterie.

      Acu, eu mi`s mai sceptica, adica ma gandesc ca un pic mai la vale il putea lasa, ca sa nu blocheze iesirea. Am renuntat la ideea de a mai trimite adresa primarului, da`un pic revoltata de intamplare tot is.


8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. As fi drinkuit eu, da` eram sofer in drum spre munca. Nu prea is compatibile astea din cate stiu eu :)

      Ștergere
  2. Doamne mare este gradina ta si tare multi au sarit gardul ! Cum sa lasi un utilaj asa de mare sa blocheze strada ? Offffffffff ! Si uite asa a plecat Oana " luntre -punte " la serviciu , iar Edi si-a facut inviorarea de dimineata ! ... mama

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, din pacate foarte multi au sarit gardul, si pe zi ce trece te minunezi precum leul din Carte Junglei :)

      Ștergere
  3. Buna dimineata, Oana - sper sa lasam domnia la o parte ca nu prea da bine(cel putin pentru mine) Daca nu se poate, nu insist si revin la protocoale.
    Stare de normalitate se numeste chestia asta in Romania - adica la noi tot ce-i de-a-ndoaselea este ceva firesc asa ca n-are rost sa ne consumam inutil. Iar cu petitia, o faceai la primarie si primeai raspuns peste 30 de zile ca situatia s-a rezolvat si nu-i nevoie de atat agitatie.
    Weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata Vasile, sigur ca lasam domnia la o parte, e mai confortabil si pentru mine.
      Intr-un fel ai dreptate, chiar ne consumam inutil. Insa am senzatia ca foarte lucruri neplacute ni se intampla din cauza faptului ca nu ripostam atunci cand suntem nemultumiti.

      Ștergere
  4. Noi dam zapada de la poarta plugul o baga la loc si tot asa! Degeaba am vorbit cu oamenii sa nu mai bage zapada in poarta nu vor sa inteleaga si pace!
    Bine ca ai ajuns cu bine la munca. Degeaba faceai sesizari la primarie venea un raspuns sec care te enerva si mai rau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cel mai fericit caz venea un raspuns sec, asta in cazul in care cineva ar fi inregistrat sesizarea. Si la noi e la fel cu plugul, cei care stau la strada principala patesc exact ca tine.

      Ștergere